CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, March 3, 2009

sorry~Wanita?

Salam
kembali lagi bertemu dengan saya
setelah lama tidak memberikan sedikit suntikan semangat kepada kita semua.
Mungkin Allah telah memberikan hidayah kepada diri penulis
untuk teruskan juga berdakwah dalam arena IT ini
walau pun terasa kemalasan sudah mula menguasai diri ini..

Jadi pada kali ini
penulis ingin membicarakan tentang wanita.Ya, seperti yang kita ketahui,wanita merupakan makhluk ciptaan Allah yang sentiasa disalah gunakan pada zaman moden yang semakin mencabar hari ke hari. Biasanya mereka boleh dilihat berpakaian seksi hanya untuk menjadi model iklan-iklan di televisyen. Begitu murah sekali harga diri mereka pada ketika ini.

Walaupun saya bukanlah tergolong dalam golongan yang bernama wanita,namun saya agak kesal dengan fenomena yang berlaku dewasa ini. Golongan wanita seolah-olah sudah menjadikan keseksian sebagai suatu gaya hidup yang wajib dan perlu dipatuhi untuk survive dalam dunia masa kini.

Tidakkah mereka sedar akan hakikat bahawasanya mereka itu masih lagi merupakan hamba Allah s.w.t? Lupakah mereka pada sunnah-sunnah yang ditinggalkan Nabi Muhammad S.A.W?
Kesal juga penulis apabila melihat golongan itu berjalan dikhalayak ramai dengan pakaian yang tidak seberapa cukup kainnya,namun tidak ada sekelumit rasa malu terpampang di wajah mereka,malah mereka kelihatan suka dan bangga apabila ada golongan lelaki yang bersiulan tatkala berselisih dengan mereka?

Bukanlah penulis ingin menuding jari,memberatkan bahu golongan wanita dengan mengatakan semua golongan wanita itu begitu,segelintir dari mereka masih lagi berpegang teguh dengan prinsip untuk menjaga aurat mereka dan tahniah penulis ucapkan kepada mereka. Semoga mereka semakin tabah dan kuat untuk meneruskan prinsip mereka dalam mengharungi hidup yang semakin hari semakin meliar ini.

Namun ada juga golongan yang bertudung,cuba menutup rambut,namun memakai baju ketat?
Aiyyo!! Apa ini? Sama macam tak pakai la!!!

Macam ni la,apa-apa pun,pastikan aurat kita terjaga. Maaf jika kali ini,penulis kurang menukilkan idea-idea yang memberansangkan dalam bentuk yang menarik untuk dibaca kerana sesuatu mengganggu fikiran penulis tatkala ini. So,segala puji bagi Allah s.w.t dan tiadalah hidayah itu melainkan daripadaNya sahaja..

wslm~

0 comments: